L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church Index du Forum L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church
Forum RP de l'Eglise Aristotelicienne du jeu en ligne RR
Forum RP for the Aristotelic Church of the RK online game
 
Lien fonctionnel : Le DogmeLien fonctionnel : Le Droit Canon
 FAQFAQ   RechercherRechercher   Liste des MembresListe des Membres   Groupes d'utilisateursGroupes d'utilisateurs   S'enregistrerS'enregistrer 
 ProfilProfil   Se connecter pour vérifier ses messages privésSe connecter pour vérifier ses messages privés   ConnexionConnexion 

Dutch Church meets the Dutch Council (Floryk I)
Aller à la page Précédente  1, 2, 3
 
Poster un nouveau sujet   Répondre au sujet    L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church Index du Forum -> L'Eglise du Saint Empire - Die Kirche des Heiligen Römischen Reiches Deutscher Nation
Chiesa del SRING - Church of the SRING
Voir le sujet précédent :: Voir le sujet suivant  
Auteur Message
MiepInscrit le: 26 Jan 2018
Messages: 15

MessagePosté le: Ven Fév 09, 2018 8:57 pm    Sujet du message: Répondre en citant

Nog voor er verder gereageerd wordt komt een onbekende vrouw binnengelopen. Ze houdt een heel verhaal over Elequest, waarom de Primaat weer reageert, dan de "Bisschop" die zijn zegje doet. Ze houdt even haar mond dicht om na te denken, als ze de juiste woorden heeft gevonden begint ze te praten. "Mckennitt, de papieren (rp) die u laat zien zijn niet ondertekend en zijn niet eens helemaal geschreven (rp is niet afgerond)."
_________________


Dernière édition par Miep le Ven Fév 09, 2018 11:33 pm; édité 1 fois
Revenir en haut de page
Voir le profil de l'utilisateur Envoyer un message privé
hull
Cardinal
Cardinal


Inscrit le: 11 Mai 2009
Messages: 8781
Localisation: Dans les Cantons

MessagePosté le: Ven Fév 09, 2018 11:27 pm    Sujet du message: Répondre en citant

"Although her clerical studies have been short, I fear that the faithful Miep is correct."

He turned to Estevan.

"As Primate, you have jurisdiction to decide for the vice-primacy, from its rules to its representative, and to whom might need confession or not. I give to you the weighted decision."
_________________
Revenir en haut de page
Voir le profil de l'utilisateur Envoyer un message privé
Roderick de PirouInscrit le: 05 Nov 2017
Messages: 37
Localisation: Leiden, County of Holland

MessagePosté le: Sam Fév 10, 2018 3:03 pm    Sujet du message: Répondre en citant

Roderick follows the discussion with great interest. He keeps his mounth shut and let the other people talk. The intervention of his Eminence Hull was a little surprise. With pantience he waits for what is gonna happen next.
_________________
Revenir en haut de page
Voir le profil de l'utilisateur Envoyer un message privé
mckennittInscrit le: 01 Oct 2017
Messages: 43

MessagePosté le: Mar Fév 13, 2018 9:40 pm    Sujet du message: Répondre en citant

Laat ons een korte samenvatting geven van onze gesprekken tot op heden:
De belangrijkste bron van zorgen voor de Raad op Kerkelijke gebied op vandaag betrof de zichtbaarheid. Hier heeft de leiding van de Kerk op vandaag al een aantal eerste stappen in genomen.
• Bij de aankondigingen van de Kerk werden de functies gepost. Een lijst van de diakens/priesters per parochie zal ook nog volgen. (Hiervoor wachten we nog tot na de verkiezingen, dewelke binnen een aantal dagen afgelopen zijn) Deze nu reeds plaatsen heeft dus weinig zin.
• Er werd een centraal bisschoppelijk meldpunt opgericht waar iedere gelovige alle vragen omtrent de beleving van het Aristotelische geloof kan stellen.
• Morgen op 14/02 zal er een misviering plaatsvinden in de Kathedraal waarna er nog op periodieke tijdstippen zullen volgen. De volledige raad is net als alle andere gelovigen uit Holland uitgenodigd op deze viering. Hopelijk zal de Raad talrijk aanwezig zijn.
Dit zijn slechts een aantal eerste stappen door de leiding van de Hollandse Kerk. Na afloop van deze gesprekken zal alles geavaleerd worden in Keulen waar alle Hollandse geestelijken nog andere ideeën voor verbetering kunnen opwerpen. Wordt vervolgt dus…

2e besproken punt was het biechtgebeuren te Utrecht; dit lijkt mij afgehandeld en in orde.

Het 3e onderwerp dat de Raad aankaartte betrof het concordaat, waar Arne een (voorlopig) antwoord op heeft gegeven. Op vandaag blijft de juridische zekerheid een probleempunt.

Het laatste onderwerp betrof de registers waar ook Arne reeds op geantwoord heeft. Van alle registers zijn de doopregisters de belangrijkste. Vanzelfsprekend is/zal Uw doop daar ook in vermeld staan.

De bisschop voor U heeft pas op 09/02/1466 vernomen dat zijn oorspronkelijke doop door de primaat Monseigneur Estevan niet erkend werd in zijn ogen. Hierop heb ik direct actie ondernomen en ben ik opnieuw gedoopt diezelfde dag nog in de Sint-Sjnoel Kapel van de familie Mason.

Zijn er los van het concordaat nog andere kwesties dewelke de Raad wenst te bespreken?
Wij hadden graag met alle geestelijken uit Holland een gesprek begonnen over de besproken zaken uit deze vergadering.
Revenir en haut de page
Voir le profil de l'utilisateur Envoyer un message privé
MiepInscrit le: 26 Jan 2018
Messages: 15

MessagePosté le: Ven Fév 16, 2018 9:25 pm    Sujet du message: Répondre en citant

"Ik ben verheugd te horen dat er actie ondernomen wordt. Het meldpunt heb ik inderdaad ook gezien ja. De mis is reeds gestart en ik heb zelf alle inwoners geschreven en uitgenodigd hiervoor. Jammer dat behalve er maar weinig raadsleden, ook maar weinig leden van de kerk aanwezig zijn. Die zijn ook allen aangeschreven.

Of het inderdaad nu goed opgelost is in Utrecht heb ik weinig weet van. Ik heb Leiden nog nooit verlaten, maar ik zal even navraag gaan doen of het nu goed loopt.

Over het juridische gedeelte, meer te noemen het huwelijk heb ik navraag over gedaan in de Raadszaal. Het zit zo dat de raad het burgerhuwelijk* dusver heeft erkent omdat er in het verleden problemen op zijn gedoken met stemmingen.
Ariana vertelde me het volgende hierover:
De Heraldiek erkent ook IG huwelijken (zonder priester, maar ook met priester) zodat de Hollandse wet beter toepasbaar is. Door het erkennen van die huwelijken is het mogelijk dat mensen in de raad niet voor hun echtgeno(o)t(e) gaan stemmen. Als dat niet het geval is, dan kan bijvoorbeeld persoon X die enkel IG getrouwd is met persoon Y alsnog stemmen ten voordele van persoon Y, want dan is er, volgens de Kerk dan toch, geen verwantschap of familieband.
Soms zal dat niet erg zijn, maar soms kan die ene stem het verschil maken.

Het is dus een keuze tussen twee kwade in deze kwestie. En de Raad heeft het burgerhuwelijk toen gekozen. En er is voor beide iets te zeggen natuurlijk."*Zo wordt het in Holland gezien.
_________________
Revenir en haut de page
Voir le profil de l'utilisateur Envoyer un message privé
MiepInscrit le: 26 Jan 2018
Messages: 15

MessagePosté le: Jeu Fév 22, 2018 9:25 pm    Sujet du message: Répondre en citant

"Dan kom ik nog tot het volgende, willen wij de gesprekken heropstarten voor het concordaat om ook zo nader tot elkaar te komen? Wat de Raad betreft, wij staan er positief tegenover nu de lucht enigszins geklaard is. En nogmaals, als ik iets kan doen als woordvoerder om missen of dergelijke aan te kondigen op het bord dan wil ik daar uiteraard mijn medewerking voor geven."
_________________
Revenir en haut de page
Voir le profil de l'utilisateur Envoyer un message privé
mckennittInscrit le: 01 Oct 2017
Messages: 43

MessagePosté le: Sam Fév 24, 2018 9:57 am    Sujet du message: Répondre en citant

Bedankt voor Uw aanbod Miep, we zullen hier memo van nemen!

Voor mij is de wetgeving rond het concordaat zeer technisch en niet iets waarover ikzelf een uitspraak wens te doen zonder dit voorgelegd te hebben aan andere geestelijken die meer ervaring hebben dan ik. Mijn Bisschoppelijke Kanselier heeft destijds nog meegewerkt aan het concordaat tussen de Kerk & Graafschap Holland, net als andere geestelijken.

Ik stel voor om volgende af te spreken:

1) zijn er nog andere zaken los van het concordaat dat U wenst te bespreken? => laat ons dit dan eerst doen.

2) van zodra vorige punt afgewerkt kunnen we overgaan tot het verder uitwerken van het besproken concordaat, dit mag hier in deze zaal. Ik zou hiervoor nog andere geestelijken uitnodigen die mij hierbij kunnen bijstaan of eventueel overnemen. Uzelf mag U ook laten bijstaan door iemand als U dit wenst.
Revenir en haut de page
Voir le profil de l'utilisateur Envoyer un message privé
MiepInscrit le: 26 Jan 2018
Messages: 15

MessagePosté le: Sam Fév 24, 2018 8:27 pm    Sujet du message: Répondre en citant

"Ik denk dat we nu eerst even moeten kijken hoe de uitwerking zal zijn, als de kerk zich meer laat zien in het openbaar. (Op het officiële rk forum en niet een extern forum), plus de hulp van de woordvoerder en na een maand of 1 of 2 kunnen we altijd weer verder kijken of het het gewenste resultaat heeft of niet. Lijkt dat u wat?

Over het concordaat, ik denk dat het prima hier kan. Het is dan ook ook een overleg tussen de raad en de kerk. Het lijkt mij alleen niet handig dat er 10 man gaan zitten aan tafel. Maar laten we het houden op 2 voor de Raad en 2 voor de Kerk? Er kan altijd tussendoor overleg gevoerd worden met de achterban indien nodig. Over wie me komt vergezellen... met de verkiezingen op komst heb ik geen idee wie mijn collega's zullen worden dus ik denk dat ik het beste dat even af kan wachten. Maar tot die tijd kunnen wij alvast starten lijkt mij?
Ik heb geen weet van wat er al op papier is gezet, dus als u mij dat kunt tonen, graag."

_________________
Revenir en haut de page
Voir le profil de l'utilisateur Envoyer un message privé
mckennittInscrit le: 01 Oct 2017
Messages: 43

MessagePosté le: Mar Fév 27, 2018 11:00 pm    Sujet du message: Répondre en citant

Als U Keulen bedoelt met het externe forum; dit is enkel voor intern gebruik voor al de geestelijken en de eventuele bezoekers. Het is niet de bedoelding dat de gewone gelovige deze ruimtes bezoekt, alhoewel ze welkom zijn. Als wij ons bijgevolg actiever willen tonen voor de Kerk gemeenschap zal dit dus zeker niet in Keulen zijn maar op het gewone rk-forum. (Dit geef ik U mee om alle misverstanden te vermijden)

Op termijn mag er zeker een bespreking volgen tussen Kerk & Raad om de samenwerking te optimaliseren.

Ik zal navragen bij onze geestelijken wie deze besprekingen wenst te doen; hiervoor zal ik zoals U voorstelt 2 andere geestelijken uitnodigen. Ikzelf zal mij niet mengen in deze besprekingen tenzij het nodig zou blijken.
Revenir en haut de page
Voir le profil de l'utilisateur Envoyer un message privé
mckennittInscrit le: 01 Oct 2017
Messages: 43

MessagePosté le: Mar Fév 27, 2018 11:01 pm    Sujet du message: Répondre en citant

Ik zoek de "oude" versie van het concordaat tussen Kerk & Raad nog op & zal het U nog bezorgen!
Revenir en haut de page
Voir le profil de l'utilisateur Envoyer un message privé
MiepInscrit le: 26 Jan 2018
Messages: 15

MessagePosté le: Mer Fév 28, 2018 8:17 pm    Sujet du message: Répondre en citant

"Ok, ik wacht het dan even af, het oude concordaat. Mag ik vragen waarom u zelf niet het woord neemt?"
_________________
Revenir en haut de page
Voir le profil de l'utilisateur Envoyer un message privé
mckennittInscrit le: 01 Oct 2017
Messages: 43

MessagePosté le: Lun Mar 05, 2018 10:10 pm    Sujet du message: Répondre en citant

Ter afronding van deze gesprekken had ik nog even willen antwoorden op Uw laatste vraag waarom ik zelf het woord niet zal nemen. In de Kerk zitten verschillende andere gemotiveerde geestelijken die van mij ook mogen deelnemen. Sommigen hebben destijds nog geholpen met het oorspronkelijk concordaat op te stellen, dan lijkt het mij niet meer dan normaal dat ook zij de kans zullen krijgen om hun deeltje van de inbreng te mogen doen. (hun jaren ervaring zijn dan ook mooi meegenomen). Als we de lijn doortrekken naar de Hollandse Raad regelt hij ook niet alles zelf; hij besteedt ook taken uit.

De nieuwe woordvoerder heb ik ondertussen gecontacteerd zodat deze hier de gesprekken ook verder kan zetten.
Revenir en haut de page
Voir le profil de l'utilisateur Envoyer un message privé
mckennittInscrit le: 01 Oct 2017
Messages: 43

MessagePosté le: Lun Mar 05, 2018 10:14 pm    Sujet du message: Répondre en citant

Dit is de huidige versie van het concordaat:

Hollands a écrit:
[rp]Concordaat tussen het Graafschap Holland en de Zeer Heilige Rooms-Aristotelische Kerk.

Opus I: De rol van de Kerk in de spirituele organisatie van het Graafschap Holland.

Artikel I.1 :
Dit verdrag maakt van de Rooms-Aristotelische Kerk, Universeel en Ondeelbaar, de officiële staatsreligie van het Graafschap Holland. Deze erkent de Rooms-Aristotelische Kerk, Universeel en Ondeelbaar, als de enige Kerk, en ook als bezitter van de Goddelijke Waarheid.

Artikel I.2 :
Andere religies of sekten zijn verboden op Hollandse grond, zonder toestemming van de Heilige Stoel en de Aartsbisschop van Keulen.

Artikel I.3 :
Enkel het Aristotelische Geloof mag in het openbaar (hallen, herbergen etc...) verkondigd worden en heeft het recht om te bekeren.

Artikel I.4 :
Iedere overtreding van een van de Artikelen in dit verdrag zal gezien worden als ketterij.

Artikel I.5 :
De hiërarchie van de Kerk zal moeten gerespecteerd worden tijdens iedere relatie tussen de Kerk en de legitieme Raad van Holland.


Opus II:De rol van de Kerk in het burgerlijke leven.
Artikel II.1 :
De Aristotelische huwelijken zijn de enige geldige huwelijken.

Artikel II.2 :
De Kerk heeft als opdracht zorg te dragen voor de gedoopte Aristotelisch gelovigen en hen een laatste rustplaats te geven conform het Aristotelisch Dogma.

Artikel II.3 :
a. De Aristotelische Kerk zal proberen om een Aristotelische priester te hebben in elke parochie van Holland, om ervoor te zorgen dat er regelmatig missen zijn, alsook de sacramenten. Om ervoor te zorgen dat dit mogelijk is voor de burgers, zal de Graaf van Holland potentiële priesters helpen. Indien er niet in elke parochie een Aristotelische priester is zal de Aristotelische Kerk voor een tijdelijke oplossing zorgen
b. De Aartsbisschop kan een verzoek indien bij de minister van Religie om een lening te bekomen van 1200 florijnen voor iemand die klaar is voor het erudiet burgerschap (level 3). Dit is onderworpen aan het vetorecht van de graaf voor serieuze zaken en eventuele bezwaren van de raad. Nadat men erudiet burger is geworden in de weg van de kerk, zal degene de lening direct moeten terugbetalen. De Aristotelische Kerk staat garant voor deze lening, bij problemen zorgen zij ervoor dat het graafschap het geleende geld toch terug krijgt.
c. Voor de lening is overgemaakt, zal er een standaard contract worden ondertekend waarop alle voorwaarden staan waaraan gehouden moet worden. Als er een rente zal worden toegepast dient dat ook in het contract te staan; de rente zal niet meer dan 10% per dag bedragen, en gaat pas in 3 dagen nadat de lening is gegeven.
d. Als het voor het graafschap niet mogelijk is de lening te geven, moet de Graaf samen met de Aartsbisschop en de persoon die de lening wil een andere oplossing zoeken bij een bank, stad of individueel persoon om de lening aan te bieden.
e. Wanneer de Aartsbisschop gaat reizen voor religieuze doeleinden zal de raad op verzoek van de Aartsbisschop helpen zoeken naar begeleiding tijdens de reis en eventueel financiële steun geven voor de begeleiders.
f. De raad zal toestemming verlenen aan de Aartsbisschop wanneer deze tijdens een reisverbod om toestemming vraagt om te reizen. Dit enkel als het gaat om een reis met religieuze doeleinden.

Artikel II.4 :
De grote religieuze feesten zullen worden gevierd samen met de leden van de Graafschappelijke Raad, zolang dit mogelijk is voor de leden van deze laatste.

Artikel II.5 :
Het helpen van de armen is een doelstelling van de Kerk. Hun vertegenwoordigers zullen hun best doen om actief en present te zijn bij liefdadigheden, en indien mogelijk, de lokale en Provinciale autoriteiten hierin bijstaan.

Artikel II.6 :
De Kerk heeft als opdracht het volk te onderwijzen. Het volk kan zich steeds tot een geestelijke wenden.

Artikel II.7 :
De Graaf van Holland is bij voorkeur gedoopt of gaat zich laten dopen. Indien dit niet het geval is zal de Aristotelische kerk de Graaf niet erkennen. De Graaf van Holland kan niet veroordeeld worden door de Bisschoppelijke Rechtbank, ook de Officialiteit genoemd, door zijn voorbeeldfunctie jegens het volk en zijn geloof. De Raadsleden, bezitters van een openbaar ambt, worden aangeraden zich te laten dopen en zich te gedragen naar de Aristotelische principes.


Opus III: Van de interne werking van de Kerk in Holland.

Artikel III.1 :
De Aristotelische Kerk is vertegenwoordigd door Zijne Heiligheid de Paus. De Roomse Curia is, na de Pontificale Soeverein, de hoogste autoriteit van de Kerk.

Artikel III.2 :
De Kerk in Holland wordt vertegenwoordigd door het Metropoliete Aartsbisdom Keulen. Dit Metropolitaans Aartsbisdom, dat het suffragaan bisdom Utrecht bevat, wordt geleid door de Aartsbisschop, gekozen door de leden van de Bisschoppenconferentie van het Heilige Roomse Rijk. De Aartsbisschop heeft de bevoegdheid in Holland om een Kerkelijke ambt te verlenen.

Artikel III.3 :
Het respect van de kerkelijke hiërarchie zal door ieder gerespecteerd moeten worden


Opus IV: Kerkelijke wetgeving en de justitie van de Kerk.

Artikel IV.1 :
De (Zeer) Heilige Inquisitie en de Officialiteiten met rechtspraak op grondgebied van het Graafschap Holland zullen werken volgens de regelgeving beschreven in het Canoniek Recht, met name het IVe Boek van het Canoniek Recht dat handelt over de justitie van de Kerk.

Artikel IV.2 :
De Heilige Inquisitie heeft als rol te onderzoeken en te vervolgen: ketters, godslasteraars, heksen en sekteleden, zoals gedefinieerd in dit verdrag. De Heilige Inquisitie zal het recht hebben om de lokale justitie om hulp te vragen indien dit nodig is. De lokale justitie kan niet gevraagd worden rechtszaken te voeren in naam van de kerk.

Artikel IV.3 :
Het Canoniek Recht van de Rooms-Aristotelische Kerk bezit over volledige rechtsgeldigheid in het Graafschap Holland zolang de artikelen in dit verdrag niet geschonden worden. De Kerk zal zich houden aan het Canoniek Recht te verklaren aan de autoriteiten van het Graafschap Holland indien formeel gevraagd.

Artikel IV.4 :
Van de misdrijven:

- Ketterij houdt in: het verwerpen van een deel of het gehele dogma.
- Afvalligheid houdt een of meerdere daden van verloochening van het Aristotelische Geloof in; gepleegd door een gedoopte.
- Iedere publieke uiting van andere religieuze ideeën, verschillend dan de gesproken teksten van de Aartsbisschop zijn strafbaar.
- Iedere schelding tegenover het Aristotelische Geloof of godslasterend parool is verboden op publieke plaatsen (herbergen, stadshallen, etc.).
- Iedere belediging tegenover een geestelijke omwille van zijn Aristotelische Geloof of afbreuk doen aan de status van een geestelijke is strikt verboden. Hoe hoger de positie van de geestelijke in de kerkelijke hiërarchie, hoe strenger de straf.
- Iedere verspreiding van een ander geloof op publieke plaatsen is verboden.
- Atheïsme is een zware vorm van godslastering en zal zwaar worden bestraft.
- Ieder vandalisme of ontering van kerkelijke plaatsen en/of kerkhoven is strik verboden en zal zwaar bestraft worden door de Heilige Inquisitie.
- Hekserij, dat de leer van vermeende magische kunsten of rituelen inhoudt, wordt bestraft, het gedachten lezen eveneens.
- Meineed wordt beschouwd als verraad tegenover God door een belofte van een sacrament te verbreken.
- Zich beschouwen als God, Aristoteles of Christos zal zwaar bestraft worden.

Getekend op de 19e september van het jaar de Heeres 1460,
Getekend te Keulen op de 28e september van het jaar des Heerses 1460

[font=Comic Sans Ms]Aartsbisschop Elequest van Staverden
Ritter der Teutoonse Orde
Vice primaat van de kerk van SRING[/font]
Getekend te Rome op de I november van het jaar des Heerses 1460
Getekend te Keulen op de 14e december van het jaar des Heerses 1460,

Florius Christiaan van den Kasteele van Eckhardt,
Apostolisch Nuntius van Holland,
Bisschopelijk Vicaris van Utrecht.
English a écrit:
Holland and the Holy Roman-Aristotelian Church.

Opus I: The role of the Church in the spiritual organization of the County of Holland.

Article I.1 :
This treaty makes the Roman-Aristotelian Church, Universal and Indivisible, the official state church of the County of Holland. The County of Holland recognizes the Roman-Aristotelian Church, Universal and Indivisible, as the only Church, and also possessor of the True Religion.
Holland recognizes the existence of the Holy See and all of her institutes.

Article I.2 :
Other religions or sects are forbidden on Dutch territory, without permission of the Holy See and the Archbishop of Cologne.

Article I.3 :
Only the Aristotelian Religion is allowed to be proclaimed in public (City halls, taverns, etc...) and has the right to convert.

Article I.4 :
Every violation of one of the Articles is seen as heresy.

Article I.5 :
The hierarchy of the Church shall be respected in every situation between the Church and the legitimate Council of Holland.

Opus II: The role of the Church in civil life.

Article II.1 :
The Aristotelian marriage is the only valid marriage.

Article II.2 :
The Church has as mission to take care of the Baptized Aristotelian people giving them a final resting place and bury them by the Aristotelian Dogma.

Article II.3 :
a. The Aristotelian Church will try to ensure that there is an Aristotelian priest in every parish in Holland, to ensure mass can take place regularly, as well as the sacraments. In order to ensure this is possible for the good of its citizens, the County of Holland shall help potential priests become eligible for the role. If there is not a Aristotelian priest en every parish the Aristotelian Church will provide a temporary solution.
b. Upon request from the Archbishop to the Minister of Religion, the County shall lend the sum of 1200 florins to an individual who is ready to reach level 3, subject to veto by the Count for serious issues and consideration of any objections from the Council. Upon leveling up and becoming church way, the recipient shall immediately return the funds. The Aristotelian Church stands for the loan, in case of any problems they will ensure the County will get there loan money back.
c. Before the loan is made, a standard contract shall clearly state the conditions. If interest is to be applied, this shall be stated in the contract in particular; interest shall never be more than 10% per day, and shall only be applied at least 3 days after the loan is given.
d. If the County is unable to grant the loan, the Count, Archbishop and the person getting the loan will cooperate to search another solution with a bank, town or private individual to offer the funds.
e. When the Archbishop will be traveling for religious purposes, the Council will help find support and possibly financial support at the request of the Archbishop.
f. The Council will give the Archbishop permission to travel when the Archbishop asks for it during a travelling ban. This only when the Archbishop travels for religious purpuses.

Article II.4 :
The big religious festivals will be celebrated together with the members of the Council, if it is possible for the members of the Council.

Article II.5 :
Helping the poor is a goal of the Church. Their representatives need to do their best to stay active and present on charities, and if possible, join forces with cities and council authorities.

Article II.6 :
The Church has a mission to educate people. People can, if they want, go to a clerk.

Article II.7 :
The Count of Holland is preferably baptized or will be baptized soon. If this is not the case, the Aristotelian Church will not recognize the count. The Count of Holland is not allowed to be condemned by the Church Court, whereas he has a example function for the people and his Religion. His Council members, public representatives, are recommended to get baptized and behave according to the principles of the Aristotelian Religion.

Opus III: The internal workings of the Church in Holland.

Article III.1 :
The Aristotelic Church is represented by His Holiness the Pope. The Roman Curie is, after the pontifical lord, the highest authority within the Church.

Article III.2 :
The Church in Holland is represented through the Archbishopric
of Cologne. This metropolitan bishopric (that covers Utrecht) is led by his Archbishop, chosen through the members of the Bishops’ Conference of the Holy Roman Empire. The Archbishop has all the power within Holland to make someone priest or any other function of the Church’s functions.

Article III.3 :
The Church’s Hierarchy has to be respected by everyone.


Opus IV: Church’s legislation and the justice of the Church.

Article IV.1 :
The (Very) Holy Inquisition and the Officialities with jurisdiction on territory of the County of Holland will work according to the rules written in the Canon Law, especially book IV of the Canon Law that charges the jurisdiction of the Church.

Article IV.2 :
The Holy Inquisition has a goal to research and then prosecute: heretics, blasphemers, witches and cult members, as defined in this convention. The Holy Inquisition has the right to ask the local jurisdiction for help if needed. The local juristiction can not be asked to perform court cases in the name of the church.

Article IV.3 :
The Canon Law of the Roman- Aristotelian Church possesses full legality in the County of Holland as long as the articles in this convention are not broken. The Church will comply the Canon Law to explain to the authorities of the County of Holland, if asked formally.

Article IV.4:
Of the following crimes:

-Heresy consists the rejection of a part, or the whole Dogma.
-Apostasy means one or more acts of denial of the Aristotelian Religion committed by a baptized.
-Any public expression of other religious ideas, different than the spoken texts of the Archbishop are punishable.
-Every rebuke against the Aristotelian Religion or blasphemous slogan is prohibited in public places (City halls, taverns, etc...)
-Any offense against a cleric because of his Aristotelian Religion or affect the status of a cleric is strictly prohibited. The higher the position of the cleric in the Church’s Hierarchy, the stricter the punishment.
-Any spread of a different religion in public places is strictly prohibited.
-Atheism is a severe form of blasphemy and will be severely punished.
Any vandalism or desecration of religious places and/or cemeteries is strictly prohibited and will be severely punished by the Holy Inquisition.
-Witchcraft, alleged that the doctrine of magical arts or ritual entails is punished, and mind reading also.
-Perjury is considered as treason to Jah by breaking a promise of a sacrament.
-To consider oneself as Jah, Aristotle or Christos will be severely punished.

Signed on the 19th of September in the year of the Lord 1460.
Signed in Cologne on the 28th of September in the year of the Lord 1460

[font=Comic Sans Ms]Archbishop Elequest Staverden
Ritter of the Teutonic Order
Vice primate of the Church of SRING
[/font]
Signed on the 1th of November in the year of the Lord 1460.
Signed on the 14th of December in the year of the Lord 1460.

Florius Christiaan van den Kasteele van Eckhardt,
Apostolic Nuncio of Holland
Episcopal Vicar of Utrecht.


[/rp]
Revenir en haut de page
Voir le profil de l'utilisateur Envoyer un message privé
Montrer les messages depuis:   
Poster un nouveau sujet   Répondre au sujet    L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church Index du Forum -> L'Eglise du Saint Empire - Die Kirche des Heiligen Römischen Reiches Deutscher Nation
Chiesa del SRING - Church of the SRING
Toutes les heures sont au format GMT + 2 Heures
Aller à la page Précédente  1, 2, 3
Page 3 sur 3

 
Sauter vers:  
Vous ne pouvez pas poster de nouveaux sujets dans ce forum
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
Vous ne pouvez pas éditer vos messages dans ce forum
Vous ne pouvez pas supprimer vos messages dans ce forum
Vous ne pouvez pas voter dans les sondages de ce forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Traduction par : phpBB-fr.com