L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church Index du Forum L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church
Forum RP de l'Eglise Aristotelicienne du jeu en ligne RR
Forum RP for the Aristotelic Church of the RK online game
 
Lien fonctionnel : Le DogmeLien fonctionnel : Le Droit Canon
 FAQFAQ   RechercherRechercher   Liste des MembresListe des Membres   Groupes d'utilisateursGroupes d'utilisateurs   S'enregistrerS'enregistrer 
 ProfilProfil   Se connecter pour vérifier ses messages privésSe connecter pour vérifier ses messages privés   ConnexionConnexion 

Syndabekännelsen

 
Poster un nouveau sujet   Ce sujet est verrouillé; vous ne pouvez pas éditer les messages ou faire de réponses.    L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church Index du Forum -> La Bibliothèque Romaine - The Roman Library - Die Römische Bibliothek - La Biblioteca Romana -> Le Dogme - The Dogma
Voir le sujet précédent :: Voir le sujet suivant  
Auteur Message
PolicarpoInscrit le: 16 Avr 2013
Messages: 1314

MessagePosté le: Ven Déc 07, 2018 6:55 pm    Sujet du message: Syndabekännelsen Répondre en citant

Citation:Syndabekännelsen

Syndabekännelsen (bikten)

Bikten, från ett enkelt mänskligt perspektiv, renar oss och underlättar försoning med varandra. Genom bikten synar syndaren sina fel, tar ansvar för dem och kan därför börja på nytt med de andra.
Om man är en troende så öppnas en väg till Skaparen genom biktfadern. Man kan kommunicera med helgonen och de troendes gemenskap.

Den Högste kommer att bedöma ens synder om man visar sig själv och ansluter sig till Skaparen. Människan och syndarna är, om man säger så, relaterade. När man talar om människan så var det Den Högste som skapade honom, när man talar om synder så var det människa som är dess källa sedans skapelsens barn upptäckte känslolöshet.
Gör vad du gjorde med den mänskliga naturen ogjort så att vår Skapare räddar själen Han skapade... När du börjar avsky vad du gjorde är det som att det inte finns någonting gott i det du gjort, och ondskan är frånvaro av godhet.
Början på goda gärningar är erkännandet av onda gärningar. Du säger sanningen och du kommer till ljuset.

Botfärdighet

Många av våra synder orsakar ett fel mot en människa. Det är nödvändigt att, om det är möjligt, återställa skadan du gjort (exempelvis genom att lämna tillbaka stulna saker, återupprätta ryktet åt dem som man förtalat, och att ersätta de sår man orsakat). Enkel rätvisa kräver detta. Men utöver detta så sårar synden även den som begår den och försvagar syndaren själv såväl som dennes relation till skapelsen och skapar missnöje hos Den Högste. Absolutionen tar bort synden, men den botar inte oredan synden skapat. Befriad från synden måste syndaren fortfarande återfå full andlig hälsa. Syndaren måste göra någonting för att återställa skadan; syndaren måste "gottgöra" på passande sätt eller "sona" sina synder. Denna gottgörelse kallas även botgöring.

Botgöringen som biktfadern ålägger syndaren måste vara i förhållande till både den personliga situationen för den botfärdige och allvaret i synden. den kan bestå av bön, ett erbjudande, barmhärtighetsverk, hjälpa en granne, frivilligt berövande, offer och speciellt av den botfärdiga acceptansen av botgörelsen.
Man går med på att lida eftersom man skapade lidande, men det får inte glömmas att lidandet inte är dygden.
Botfärdighetens lidande har bara någon mening om vi påminner oss om att om det är smärtsamt för oss så var det också smärtsamt för vårt offer. Oane sa "Sök inte Gud i lidandet, men minns att du har lidit för att tjäna, inte för att förlora."

Absolution eller försoning.

Den troende som känner och erkänner sina fel, som reparerar de skador han skapar, som inser att de är ondskans källa och avsvär sig det av hela sitt hjärta, denne kan få absolution av en biktfader och Den Högste kommer inte att klandra honom ty handlingen är verkligen förlåten. Om syndaren å andra sidan ljög för att få förlåtelse så kommer denne att dömas som tvivelaktig eftersom det smäder ett sakrament.

Kyrkans absolution löser själen från syndernas vikt, men suddar inte ut världsliga synder som är brott mot människornas lag.

Så kan den som begår äktenskapsbrott slippa bli åtalad, genom sitt eget fel endast om den mot vilket det begicks också förlåter det.
Så kan ej brottslingar komma undan från sina skyldigheter mot rättvisan, såvida inte rättvisan tillkännagivit sig färdig med honom.

Å andra sidan finns ingen kraft att någon åtala efter att ha bekänt sina fel endast under bikt, ty bikten är privat med biktfadern som sekreterare åt Den Högste. Biktfadern förbinds av Den Högsta att hålla det hemligt fram till och efter döden.

_________________
His Excellency the Most Reverend Monsignor Prof. Dr. theol. Policarpo von Wittelsbach
Bishop of Würzburg
Archabbot of the Abbey of Heiligenbronn
Revenir en haut de page
Voir le profil de l'utilisateur Envoyer un message privé
Montrer les messages depuis:   
Poster un nouveau sujet   Ce sujet est verrouillé; vous ne pouvez pas éditer les messages ou faire de réponses.    L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church Index du Forum -> La Bibliothèque Romaine - The Roman Library - Die Römische Bibliothek - La Biblioteca Romana -> Le Dogme - The Dogma Toutes les heures sont au format GMT + 2 Heures
Page 1 sur 1

 
Sauter vers:  
Vous ne pouvez pas poster de nouveaux sujets dans ce forum
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
Vous ne pouvez pas éditer vos messages dans ce forum
Vous ne pouvez pas supprimer vos messages dans ce forum
Vous ne pouvez pas voter dans les sondages de ce forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Traduction par : phpBB-fr.com