L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church Index du Forum L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church
Forum RP de l'Eglise Aristotelicienne du jeu en ligne RR
Forum RP for the Aristotelic Church of the RK online game
 
Lien fonctionnel : Le DogmeLien fonctionnel : Le Droit Canon
 FAQFAQ   RechercherRechercher   Liste des MembresListe des Membres   Groupes d'utilisateursGroupes d'utilisateurs   S'enregistrerS'enregistrer 
 ProfilProfil   Se connecter pour vérifier ses messages privésSe connecter pour vérifier ses messages privés   ConnexionConnexion 

II. Rész : Az arisztotelészi közösség tagjainak státusza

 
Poster un nouveau sujet   Répondre au sujet    L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church Index du Forum -> La Bibliothčque Romaine - The Roman Library - Die Römische Bibliothek - La Biblioteca Romana -> Le Droit Canon - The Canonic Law
Voir le sujet précédent :: Voir le sujet suivant  
Auteur Message
PolicarpoInscrit le: 16 Avr 2013
Messages: 1315

MessagePosté le: Dim Déc 09, 2018 1:00 am    Sujet du message: II. Rész : Az arisztotelészi közösség tagjainak státusza Répondre en citant

Citation:
De Ecclesiae Dei fondis
Pápai Bulla - « Isten Egyházának alapjai »


Preambulum. A Szent Egyetemes És Római Arisztotelészi Egyház dogmái és a törvények, melyek tagjait vezetik.II. Rész : Az arisztotelészi közösség tagjainak státusza.


Cikkely 1: A Szent Egyetemes És Római Arisztotelészi Egyházban minden embernek van státusza. Ez lehet hívő, megkeresztelt, pap, vagy tévhitű (heterodox).

Cikkely 2: A hívő olyan meg nem keresztelt személy, aki osztozik az arisztotelészi hitben, az egyistenhitben és elismeri a Római Egyházat mint a mindenható egyetlen intézményét.

- Cikkely 2a: A hívő, amennyiben cselekedetei és gondolatai összhangban állnak a Szent Arisztotelészi Egyház előírásaival és tanításaival, jogosult hogy részesüljön a keresztelés szentségében, tiszteletben tartva az erre a szentségre vonatkozó kánoni előírásokat.

Cikkely 3: A megkeresztelt egy olyan hívő, aki részesült a keresztség szentségében és ezáltal teljes jogú tagja lett az Arisztotelészi Egyház hívő közösségének.

- Cikkely 3a: A megkereszteltnek joga van a gyónás, házasság, felszentelés és temetés szentségeiben részesülni, ha tetteiben, állapotában és gondolataiban megfelel a kánoni szabályoknak és a szentség elfogadott előírásainak.

Cikkely 4: Pap az a megkeresztelt, aki részesült a felszentelés szentségében.

- Cikkely 4a: A papnak joga van a gyónás és a temetés szentségeiben részesülni, ha tetteiben, állapotában és gondolataiban megfelel a kánoni szabályoknak és a szentség elfogadott előírásainak.

Cikkely 5: A tévhitű (heterodox) egy olyan, a hívők közösségén kívülálló személy, aki vagy kánonjogi büntetés alatt áll, vagy nem osztja az arisztotelészi vagy az Egy Istenbe vetett hitet, vagy nem ismeri el a Római Egyházat a Mindenható egyetlen intézményeként, vagy mert más kultusz követője.

Megjegyzés: A különböző heterodoxiákról lásd a Preambulum első részének cikkelyeit (Isten Egyházának alapjai és tanításai)

Cikkely 6: A megkereszteltek és papok státuszát kánonjogi büntetés módosíthatja vagy fel is függesztheti.


Isten Egyházának alapjairól szóló kánoni szöveg.
Kiadásra és jóváhagyásra került Őszentsége V. Eugene alatt a Szent Kollégium gondozásában Rómában, az Úr MCDLVII. évében, április hónap 21. napján.

Először publikálva a néhai Őeminenciája Jeandalf bíboros által, az Úr MCDLV évében, február hónap 11. napján, vasárnap. Átdolgozta, lepecsételte és ismételten publikálta Őeminenciája Aaron de Nagan Kamarás Bíboros, az Úr MCDLVII. évében, április hó 21. napján.
_________________
His Excellency the Most Reverend Monsignor Prof. Dr. theol. Policarpo von Wittelsbach
Bishop of Würzburg
Archabbot of the Abbey of Heiligenbronn
Revenir en haut de page
Voir le profil de l'utilisateur Envoyer un message privé
Montrer les messages depuis:   
Poster un nouveau sujet   Répondre au sujet    L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church Index du Forum -> La Bibliothčque Romaine - The Roman Library - Die Römische Bibliothek - La Biblioteca Romana -> Le Droit Canon - The Canonic Law Toutes les heures sont au format GMT + 2 Heures
Page 1 sur 1

 
Sauter vers:  
Vous ne pouvez pas poster de nouveaux sujets dans ce forum
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
Vous ne pouvez pas éditer vos messages dans ce forum
Vous ne pouvez pas supprimer vos messages dans ce forum
Vous ne pouvez pas voter dans les sondages de ce forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Traduction par : phpBB-fr.com