L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church Index du Forum L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church
Forum RP de l'Eglise Aristotelicienne du jeu en ligne RR
Forum RP for the Aristotelic Church of the RK online game
 
Lien fonctionnel : Le DogmeLien fonctionnel : Le Droit Canon
 FAQFAQ   RechercherRechercher   Liste des MembresListe des Membres   Groupes d'utilisateursGroupes d'utilisateurs   S'enregistrerS'enregistrer 
 ProfilProfil   Se connecter pour vérifier ses messages privésSe connecter pour vérifier ses messages privés   ConnexionConnexion 

[HR Dogma] CV 21 Legions

 
Poster un nouveau sujet   Répondre au sujet    L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church Index du Forum -> La Bibliothèque Romaine - The Roman Library - Die Römische Bibliothek - La Biblioteca Romana -> Archive of the Vatican Library
Voir le sujet précédent :: Voir le sujet suivant  
Auteur Message
Jolieen



Inscrit le: 28 Mai 2018
Messages: 3052

MessagePosté le: Lun Avr 08, 2019 7:20 pm    Sujet du message: [HR Dogma] CV 21 Legions Répondre en citant

Citation:
21 Kristova mudrost


Ovdje su pohranjene mudre riječi i rečenice Krista, zapisane od Samoht-a kako bi se prenosile iz generacije u generaciju.

Mudrost 1: “Duša je plemenita, i vi u srcu morate biti plemeniti. Ali znajte, da će te i tada biti ranjivi, jer plemenitost može biti ukaljana pokvarenošću.”

Mudrost 2: Učenici su rekli Kristu: “Učitelju, ovi pustinjaci nam ništa ne donose, a Aristotel nas upozorava od onih koji bježe iz grada!”
Kristi im odgovori: “Učenici! Živite za druge, umjesto da čekate da drugi žive za vas. Na gradu je da pomogne pustinjacima, a ne da pustinjaci pomožu gradovima.

Mudrost 3: Učenici upitavše Krista: “Učitelju, nakon što je Svevišnji odabrao Aristotela da nas uči, zbog čega je izabrao vas za istu zadaću? Zar poruka Aristotela nije kompletna?”
Tada Krist odgovori: “Moji prijatelji, duša je tvorena od dva dijela: spoznaje i znanja. Aristotel je došao i donjeo vam spoznaju, a ja sam došao kako bih vam donjeo znanje. Između Aristotela i mene leže sve razlike koje postoje između ubjeđivanja i uvjeravanja.”

Mudrost 4: Ponekad, u vidu metafizičkih znanja koje su učenici čitali o Aristotelu, znalo ih je dovesti do diskusije. Tada su pitali: “Učitelji, što je, po vama, svrha razuma kao takvog?” A Krist im odgovori: “Vjera nas vodi do istine. Ali, kako bi smo je razumjeli, za to je potreban razum.”

Mudrost 5: Krist rekne: “Razum i mističnost su potrebni kako bi se razumio Bog, svaki od njih kombiniran sa svakim od vas. Pronaći će te put prema Svevišnjem u inspiraciji iz razuma Aristotelovog i mojoj religiji.”

Mudrost 6: Ali Krist nas upozori:”Razum bez pakta sa srcem je poput prazne školjke. Tada je bit izgubljena, a Bog i onako nadilazi prepiranje srca i razuma.”

Mudrost 7: Krist je rekao: “Ljubav koju osjećamo prema našim roditeljima se razlikuje od one koju imamo prema našem supružniku ili prijatelju, daleko je jača. No takva ljubav mora se osjećati i prema drugima, bez obzira tko je na drugoj strani. Tako se voli i Boga.”

Mudrost 8: Ponekad su učenici objedovali hranu koju su im domaćini postavili. Kada su objedovali, odmarali su u krevetima koje su im isti ponudili. No, sljedećeg bi jutra vratili uslugu domaćinima, tako što bi radili za njih. Ali Krist je priupitao: “Jedemo da bi živjeli, spavamo da bi živjeli, radimo da bi živjeli… ali zbog kojeg cilja mi živimo?”

Mudrost 9: Krist nas je znao savjetovati: “Ako život nema smisla za vas, onda volite sami život više nego njegov značaj. Ne čekajte smrt kako bi shvatili da ste potrošili život čekajući njegov kraj. Podsjećam: Nismo rođeni kako bi umrli, već smo rođeni kako bi živili.”

Mudrost 10: Što se tiče razmišljanja o svakodnevnici, Krist je rekao: “Ne očekujte više od života samoga. Ne budite ravnodušni, već oni koji znaju da je svaki trenutak, u potpunosti predan njemu.”

Mudrost 11:
Kada smo pitali Krista kako da pronađemo sreću, on je odgovorio: “Sreća leži u malim stvarima, jednostavnim, a ne u složenom razmatranju koje čini ljude ne sretnima. Kako biti sretan jedno je od pitanja misterije Božje, koje je toliko kompleksno da ćemo ga jedino razumjeti tek kada dođemo Njemu na Sunce.”

Mudrost 12: “Sunčeva svjetlost će razbiti naše strahove, naše dvojbe, naše brige, naša pitanja, našu mržnju i našu patnju. Njegova toplina, otkloniti će svu nelagodu i hladnoću.”

Mudrost 13: O ljubavi, Krist bi rekao: “Ljubav je dijete neuobičajnih osoba, osoba koje ne poznavaju zakone.” Jednog dana, jedan od njegovih učenika, zaljubljenih u prekrasnu selsku ženu, bješe odbijen od nje… tada Krist ukaže: “Ljubav je dijete spasenja, koje nikada ne poznaje zakone.”

Mudrost 14: Jeretici su mu se proturječili, no Kristi im odgovori: “Vjeruj u Boga, jer izvan Boga i religije, trunka istine ne postoji, ništa vrijedno, ništa značajno; ništa ne postoji izvan Boga. Zauzvrat, postojanje je slobodno, zbog toga, vjerujte u Boga i maknite se od pogrešnih ideja.”

Mudrost 15: Za ljude koji su se tukli, Krist je rekao: “Ali vi će te voljeti jedni druge, u ime Boga!”

Mudrost 16: Kada je govorio o životu, Krist je bio uzbuđen: “Sudbina za sudbinu, sve je to samo sudbina,” ili “Čovjek vrijedi više od onoga što je učinio, bilo dobro ili loše,” ili “Život vrijedi, vrijedi, ali, ja, kada držim u svojim rukama dvije male ruke moga prijatelja, tada kažem, ništa, ništa nije vrijedno života!”

Mudrost 17: Kada bezimeno stvorenje i njegovi sljedbenici upotrijebe silu, tko se stane boriti na njihovoj je strani. Kada se Dobro suoči sa Zlim, svi stanovnici grada moraju se podići kao jedan kako bi zlo uništili.

Mudrost 18: Onima kojima se Svevišnji činio nedostižnim, čak i nakon argumenata Aristotelovih, Krist veli: “Kako bi dosegli Boga i shvatanje svemira, preko umjetnosti shvatite značenje, bolje nego razumski ili filozofski. Zamislite tijelo u raspadu, crijeva van utrobe, oči iskopane od vrana, komadići mesa koji se suše bez krvi… i netko vam kaže da to tijelo može voljeti, razmišljati, osjećati, ljubiti, plakati… ali isto i skladati, oslikavati freske, pisati poeziju… onoliko koliko je moguće u današnje vrijeme.”

Mudrost 19: Krist je rekao: “Ako vas zanima, Tko sam ja? Odakle dolazim? I gdje idem? Tada možete sami sebi odgovoriti: Ja sam ja, dolazim od kuće, i vraćam se tamo, kući.”

Mudrost 20: Često, uspravan poput jablana, Krist nam je govorio: “U srcu potisnutih laži ponekad je naša koherntnost.”

Mudrost 21: “Budite oprezni u zabludama, prijatelji… jer jeretici su poput mrava; uvijek se vraćaju.”

Preveo Sveti Trufaldini


Code:
[quote][b]21 Kristova mudrost[/b]


[b]Ovdje su pohranjene mudre riječi i rečenice Krista, zapisane od Samoht-a kako bi se prenosile iz generacije u generaciju.[/b]

[b]Mudrost 1:[/b] “Duša je plemenita, i vi u srcu morate biti plemeniti. Ali znajte, da će te i tada biti ranjivi, jer plemenitost može biti ukaljana pokvarenošću.”

[b]Mudrost 2:[/b] Učenici su rekli Kristu: “Učitelju, ovi pustinjaci nam ništa ne donose, a Aristotel nas upozorava od onih koji bježe iz grada!”
Kristi im odgovori: “Učenici! Živite za druge, umjesto da čekate da drugi žive za vas. Na gradu je da pomogne pustinjacima, a ne da pustinjaci pomožu gradovima.

[b]Mudrost 3:[/b] Učenici upitavše Krista: “Učitelju, nakon što je Svevišnji odabrao Aristotela da nas uči, zbog čega je izabrao vas za istu zadaću? Zar poruka Aristotela nije kompletna?”
Tada Krist odgovori: “Moji prijatelji, duša je tvorena od dva dijela: spoznaje i znanja. Aristotel je došao i donjeo vam spoznaju, a ja sam došao kako bih vam donjeo znanje. Između Aristotela i mene leže sve razlike koje postoje između ubjeđivanja i uvjeravanja.”

[b]Mudrost 4:[/b] Ponekad, u vidu metafizičkih znanja koje su učenici čitali o Aristotelu, znalo ih je dovesti do diskusije. Tada su pitali: “Učitelji, što je, po vama, svrha razuma kao takvog?” A Krist im odgovori: “Vjera nas vodi do istine. Ali, kako bi smo je razumjeli, za to je potreban razum.”

[b]Mudrost 5:[/b] Krist rekne: “Razum i mističnost su potrebni kako bi se razumio Bog, svaki od njih kombiniran sa svakim od vas. Pronaći će te put prema Svevišnjem  u inspiraciji iz razuma Aristotelovog i mojoj religiji.”

[b]Mudrost 6:[/b] Ali Krist nas upozori:”Razum bez pakta sa srcem je poput prazne školjke. Tada je bit izgubljena, a Bog i onako nadilazi prepiranje srca i razuma.”

[b]Mudrost 7:[/b] Krist je rekao: “Ljubav koju osjećamo prema našim roditeljima se razlikuje od one koju imamo prema našem supružniku ili prijatelju, daleko je jača. No takva ljubav mora se osjećati i prema drugima, bez obzira tko je na drugoj strani. Tako se voli i Boga.”

[b]Mudrost 8:[/b] Ponekad su učenici objedovali hranu koju su im domaćini postavili. Kada su objedovali, odmarali su u krevetima koje su im isti ponudili. No, sljedećeg bi jutra vratili uslugu domaćinima, tako što bi radili za njih. Ali Krist je priupitao: “Jedemo da bi živjeli, spavamo da bi živjeli, radimo da bi živjeli… ali zbog kojeg cilja mi živimo?”

[b]Mudrost 9:[/b] Krist nas je znao savjetovati: “Ako život nema smisla za vas, onda volite sami život više nego njegov značaj. Ne čekajte smrt kako bi shvatili da ste potrošili život čekajući njegov kraj. Podsjećam: Nismo rođeni kako bi umrli, već smo rođeni kako bi živili.”

[b]Mudrost 10:[/b] Što se tiče razmišljanja o svakodnevnici, Krist je rekao: “Ne očekujte više od života samoga. Ne budite ravnodušni, već oni koji znaju da je svaki trenutak, u potpunosti predan njemu.”
[b]
Mudrost 11:[/b] Kada smo pitali Krista kako da pronađemo sreću, on je odgovorio: “Sreća leži u malim stvarima, jednostavnim, a ne u složenom razmatranju koje čini ljude ne sretnima. Kako biti sretan jedno je od pitanja misterije Božje, koje je toliko kompleksno da ćemo ga jedino razumjeti tek kada dođemo Njemu na Sunce.”

[b]Mudrost 12:[/b] “Sunčeva svjetlost će razbiti naše strahove, naše dvojbe, naše brige, naša pitanja, našu mržnju i našu patnju. Njegova toplina, otkloniti će svu nelagodu i hladnoću.”
 
[b]Mudrost 13:[/b] O ljubavi, Krist bi rekao: “Ljubav je dijete neuobičajnih osoba, osoba koje ne poznavaju zakone.” Jednog dana, jedan od njegovih učenika, zaljubljenih u prekrasnu selsku ženu, bješe odbijen od nje… tada Krist ukaže: “Ljubav je dijete spasenja, koje nikada ne poznaje zakone.”

[b]Mudrost 14:[/b] Jeretici su mu se proturječili, no Kristi im odgovori: “Vjeruj u Boga, jer izvan Boga i religije, trunka istine ne postoji, ništa vrijedno, ništa značajno; ništa ne postoji izvan Boga. Zauzvrat, postojanje je slobodno, zbog toga, vjerujte u Boga i maknite se od pogrešnih ideja.”

[b]Mudrost 15:[/b] Za ljude koji su se tukli, Krist je rekao: “Ali vi će te voljeti jedni druge, u ime Boga!”

[b]Mudrost 16:[/b] Kada je govorio o životu, Krist je bio uzbuđen: “Sudbina za sudbinu, sve je to samo sudbina,” ili “Čovjek vrijedi više od onoga što je učinio, bilo dobro ili loše,” ili “Život vrijedi, vrijedi, ali, ja, kada držim u svojim rukama dvije male ruke moga prijatelja, tada kažem, ništa, ništa nije vrijedno života!”
 
[b]Mudrost 17:[/b] Kada bezimeno stvorenje i njegovi sljedbenici upotrijebe silu, tko se stane boriti na njihovoj je strani. Kada se Dobro suoči sa Zlim, svi stanovnici grada moraju se podići kao jedan kako bi zlo uništili.

[b]Mudrost 18:[/b] Onima kojima se Svevišnji činio nedostižnim, čak i nakon argumenata Aristotelovih, Krist veli: “Kako bi dosegli Boga i shvatanje svemira, preko umjetnosti shvatite značenje, bolje nego razumski ili filozofski. Zamislite tijelo u raspadu, crijeva van utrobe, oči iskopane od vrana, komadići mesa koji se suše bez krvi… i netko vam kaže da to tijelo može voljeti, razmišljati, osjećati, ljubiti, plakati… ali isto i skladati, oslikavati freske, pisati poeziju… onoliko koliko je moguće u današnje vrijeme.”

[b]Mudrost 19:[/b] Krist je rekao: “Ako vas zanima, Tko sam ja? Odakle dolazim? I gdje idem? Tada možete sami sebi odgovoriti: Ja sam ja, dolazim od kuće, i vraćam se tamo, kući.”

[b]Mudrost 20:[/b] Često, uspravan poput jablana, Krist nam je govorio: “U srcu potisnutih laži ponekad je naša koherntnost.”

[b]Mudrost 21:[/b] “Budite oprezni u zabludama, prijatelji… jer jeretici su poput mrava; uvijek se vraćaju.”

[i]Preveo Sveti Trufaldini[/i][/quote]

_________________

Cardinal-Deacon of the British Isles -Bishop In Partibus of Lamia - Prefect to the Villa of St.Loyat - Expert to the pontificial collages of Heraldry - Assessor to the Developing Churches
Revenir en haut de page
Voir le profil de l'utilisateur Envoyer un message privé
Jolieen



Inscrit le: 28 Mai 2018
Messages: 3052

MessagePosté le: Lun Avr 08, 2019 7:26 pm    Sujet du message: Répondre en citant

Arrow Origin http://rome.lesroyaumes.com/viewtopic.php?p=25540#25540
_________________

Cardinal-Deacon of the British Isles -Bishop In Partibus of Lamia - Prefect to the Villa of St.Loyat - Expert to the pontificial collages of Heraldry - Assessor to the Developing Churches
Revenir en haut de page
Voir le profil de l'utilisateur Envoyer un message privé
Montrer les messages depuis:   
Poster un nouveau sujet   Répondre au sujet    L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church Index du Forum -> La Bibliothèque Romaine - The Roman Library - Die Römische Bibliothek - La Biblioteca Romana -> Archive of the Vatican Library Toutes les heures sont au format GMT + 2 Heures
Page 1 sur 1

 
Sauter vers:  
Vous ne pouvez pas poster de nouveaux sujets dans ce forum
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
Vous ne pouvez pas éditer vos messages dans ce forum
Vous ne pouvez pas supprimer vos messages dans ce forum
Vous ne pouvez pas voter dans les sondages de ce forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Traduction par : phpBB-fr.com