L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church Index du Forum L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church
Forum RP de l'Eglise Aristotelicienne du jeu en ligne RR
Forum RP for the Aristotelic Church of the RK online game
 
Lien fonctionnel : Le DogmeLien fonctionnel : Le Droit Canon
 FAQFAQ   RechercherRechercher   Liste des MembresListe des Membres   Groupes d'utilisateursGroupes d'utilisateurs   S'enregistrerS'enregistrer 
 ProfilProfil   Se connecter pour vérifier ses messages privésSe connecter pour vérifier ses messages privés   ConnexionConnexion 

Këndi i përkthyesve shqiptar të teksteve të shenjta fetare

 
Poster un nouveau sujet   Répondre au sujet    L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church Index du Forum -> Kisha e Arbërisë - L'Église d'Albanie - Church of the Kingdom of Albania
Voir le sujet précédent :: Voir le sujet suivant  
Auteur Message
DunpealInscrit le: 30 Mai 2008
Messages: 7529

MessagePosté le: Jeu Juil 09, 2009 12:31 am    Sujet du message: Këndi i përkthyesve shqiptar të teksteve të shenjta fetare Répondre en citant

Asculum - Shqip - Albanie - Albanian
Këndi i përkthyesve shqiptar të teksteve të shenjta fetare
Moderators Cyrianna, Bardhi_i_madh, [Curie] Cardinaux électeurs

http://rome.lesroyaumes.com/viewforum.php?f=402

You need to register here FIRST : http://rome.lesroyaumes.com/viewtopic.php?t=14231
Revenir en haut de page
Voir le profil de l'utilisateur Envoyer un message privé
Aris2Inscrit le: 09 Oct 2009
Messages: 18
Localisation: Tirana , Albania

MessagePosté le: Dim Oct 11, 2009 6:16 pm    Sujet du message: Répondre en citant

Besim i shenjtë dhe e patjetërsueshme

Librat e virtyteve

Libri 1. Mit Aristotelit.

-> Krijimi

Pjesa I - Universi
Part II - Jeta
Pjesa III - Krijesat
Pjesa IV - Dyshimi
Pjesa V - Ribashkimi
Pjesa VI - Pyetja
Pjesa VII - Dashuria
Pjesa VIII - Vazhdimi

-> Pre-Historia

Pjesa I - Oanylone
Pjesa II - Puna
Pjesa III - Indiferenca
Pjesën IV - Mëkatet
Pjesa V - Mbreti i mëkatit
Pjesa VI - Dënimet
Pjesa VII - Eksodi
Pjesa VIII - Paganizmi

-> Eklips

Pjesa I - Hëna
Pjesa II - Mjegulla
Pjesa III - Rrafshi
Pjesa IV - Galeritë
Pjesa V - Maja
Pjesa VI - Dielli
Pjesa VII - Parajsa
Pjesa VIII - Ringjallja

-> Fundi kohërave

Pjesa I - Endërra
Pjesa II - Kalaja
Pjesa III - Kisha
Pjesa IV - Gjykim hyjnor
Pjesa V - Pyetjet

-> Arh ëngjëjt

- Biografia shenjtorit Shën Raphael
- Biografia shenjtorit Shën Mishel
- Biografia shenjtorit Shën Sylphaël
- Biografia shenjtorit Shën Gabrieli
- Biografia shenjtorit Shën Gjergjit
- Biografia shenjtorit Shën Miguaël
- Biografia shenjtorit Shën Galadriel


Libri 2. Dyshja Profetike

-> Jeta e Aristotelit

Letër I - Dialogu

Kreu. I - Lindja - Ku lindi, dhe ku mëson mbi rrethanat e lindjes së profetit.
Kreu. II - Zbulesa - Ku Aristoteli merr fjalën e krijuesit.
Kreu. III - Shpirti - Ku Aristotelit dhe Epimanos vërtetojnë se njeriu duhet të ketë një mendje, ndryshe nga kafshët.
Kreu. IV - Fati i shpirtit - Ku bindet Aristoteli se jeta e ardhshëme e shpirtit, që vjen pas vdekjes dhe shkatërrimit të trupit, është e parashkruar.
Kreu. V - Përçarja - Ku Aristotelit kupton se është e paarsyeshme që të besojë disa perëndi, dhe se në të gjitha gjërat, njëshi është më e mirë se sa ndarja.
Kreu. VI - Mjeshtri - Aty ku takohet me Platonin Aristoteli, mësuesi i tij, dhe i impresionuar nga zotërim të tij të dijes.
Kreu. VII - Pushim - Ku Aristoteli u nda me mësuesin e tij për një kopje të historisë së errët të ideve.
Kreu. VIII - Bashkimi me Zotit - Ku Aristoteli përcakton në mënyrë të vendosur se Zoti është një, jo shumë.
Kreu. IX - Natyra e yjeve - Ku Aristoteli lavdëron një nga dishepujt e tij për vizionin e tij, si ai vuri në dukje, me të drejtë, se yjet janë të natyrës hyjnore për shkak të paraqitjes së tyre rrethore.
Kreu. X - Morali - Kur Aristoteli thotë se më shumë në lidhje me dallimin midis së mirës dhe të keqes.
Kreu. XI - Endrra - Ku Aristoteli ëndërron për një qyteti të përkryer.
Kreu. XII - Miqësia - Ku Aristoteli pohon natyrën miqësore të njeriut.
Kreu. XIII - Pritje në Polyphilos - Kur Aristoteli thotë se ne e dimë si të zgjedhim miqtë e vërtetë.
Kreu. XIV - Filozofi i ri.

Libri II - Lëvdatat

Lëvdata I - Nga shpirti
Lëvdata II - Të jesh vetë vetja
Lëvdata III - Kopimi i ideve
Lëvdata IV - Thelbi i gjërave


Libri III - Historia e Kolagjenit të Megarës

Kapitulli I.Historia e Kolagjenit të Megarës
Kapitulli II. Biblioteka e madhe e Angorës
Kapitulli III. Fisi i Abrahamit

Libri IV - Rrethimi i Aornosit

Kreu. I
Kreu. II
Kreu. III
Kreu. IV

Ditët e Profetit


-> Jeta e Christos-it

- Prolog
- Kapitulli I (Fëmija i lindur në Betlehem të Judesë)
- Kapitulli II (fluturimit në Qipro)
- Kapitulli III (fëmijërinë e tij në Nazareti)
- Kapitulli IV (e udhëtimit në Jude, predikimin e parë)
- Kapitulli V (të daljes në pension në shkretëtirë dhe ndeshen me krijesa pa emër)
- Kapitulli VI (dallimi hyjnor i parë)
- Kapitulli VII (dymbëdhjetët të cilët e mbrojtën Christos-in)
- Kapitulli VIII (12 Apostujt)
- Kapitulli IX (Christos-i edhe përhapja e lajmeve të mira)
- Kapitulli X (mbërritja në Jeruzalem)
- Kapitulli XI (krijimi i kishës me Titusin dhe apostujt e tjerë)
- Kapitulli XII (centurioni, rrëfim dhe pagëzim)
- Kapitulli XIII (Natchiatchia, dhe martesa)
- Kapitulli XIV (Darka e fundit dhe tradhëtia e Daju-s)
- Kapitulli XV (dënimi me kryqëzim)
- Kapitulli XVI (vdekja e tij dhe lartësimi i tij në qiell)
- Epilogue

- 21 këshillat e Christos-it.


Doktrinat Kishës së Aristotelit

- Dy burimet e besimit
- Statusin e Christos-it
- Virtytet dhe mëkatet
- Nga Miqësia e Aristotelit
- Trembëdhjetë Aforizmat nga "Libri i Virtyteve"
- Doktrina e vdekjes

Tekstet referimi dogmatik

Libri i biografive të shenjtorëve


Engjëjt

- Biografitë shenjtorëve


Apostujt

Titi
Kyrene
Calandra (Miti i Rendit të Rozës së shenjtë)
Adonia
Helena
Ophelia
Urian
Thanos
Paulos
Nikolos
Samoht

Daju (i përkashtuar dhe shkrimet e tij në listën e zezë, ai është themeluesi i shkollës Spinoza)


Shenjtorët e lashtë


- Anani Mhour filozofi i parë në histori.
- Shën Andoni i madh
- Shën Benedikti, mbrojtës i nëpunësve edhe murgjërisë
- Shën Bernardi
- Shën Bulasi
- Shën Korentin
- Shën Dominiku
- Shën Dwywai
- Shën Stefani
- Shën Franku
- Shën Gjergji
- Shën Gregori
- Shën Huberti
- Shën Gjoni
- Shën Jeronimi
- Shën Lazari
- Shën Luigji, Mbreti i Francës
- Maria nga Villeneuve
- Shën Maria Magdalena
- Shën Martini, guxim, forcë, mëshirë.
- Shën Nikolla, një mik i fëmijëve
- Shën Nicomachus
- Shën Nitouche
- Shenjtë Noeli
- Shën Olkovidi
- Shën Origeni, mbrojtës i seminaristëve
- Shën Paterni i Vannes
- Shën Radegundi
- Shën Ripolini
- Shën Valentini ,mbrojtës i të dashuruarve
- Saint Toma I. (II, III. IV., V, VI., VII ..)

Shenjtorët e kanonizuar që nga epoka e përtëritjes së besimit

- Shën Abysmo, mbrojtës i Luxeuil dhe i gardës së Papës.
- Shën Arnvald, shenjtor mbrojtës i gjyqtarëve dhe avokatëve
- Shën Bynarr
- Shën Françesku Trufaldin , mbrojtës i shkrimtarëve dhe teologëve
- Shën Himerius, mbrojtës i misionarëve.
- Shën Oraci
- Shën Illinda, zonja e Flanders.
- Shën Kareli, mbrojtës i predikuesit.
- Shën Leskuri
- Shën Lojati
- Shën Nikolidi
- Shën Nikolla V, papa i parë i kohës së ripërtëritjes së besimit


Bekuarit

- Abe Tise
- Etiku
- Gatieni
- Zharkov
- Zhuli
- Mikolo
- Minus Mailhes
- Morgani
- Norvi
- Pujsi
- Noeli
- Teodori


Shkrimet e Shenjtorëve

- Rendi i gjërave A. Mhour:
- Letër për Titit ndjekur nga Linus Linus Letër drejtuar Titit Anaclet:
- Letër zyrtare të Abderitans Paulos:
- Nga Arnvald:
- 10 meditime Barnabën
- Nga krijesë e paemër dhe ndikimi i saj mbi burrat Origen


Tema e doktrina Aristoteliane

-> Liturgjia dhe Sakramentet

Kalendari i Festave të shenjtorëve
- Rrëfimi
- Pagëzimi
- Martesa
- Etheri, koordinimit, inagurimit, përkushtimin dhe bekim
- Funerale

-> Lutje dhe himne

- Besimi
- Këngë e ideve
- Mbledhje e lutje të Aristotelit

-> Priftëror

Kujdesi priftëror - Pjesa I: Virtytet
Kujdesi priftëror - Part II: Shpirtëria
Kujdesi priftëror - Pjesa III: Profesioni i besimit
Kujdesi priftëror - Pjesa IV: Ligji kanunor

Prifti - Shtojca I: Jeta e Christos
Prifti - Shtojca II: Komenti mbi fenë

-> Tekste referuese

Udhëheqja e ashpër e të menduarit Aristotelit
Predikimi i Neajdalf (Hyrja në mbretëri)
Ndjesia e së keqes(djallëzia e keqe, posedimin dhe shpifja)
Pragmatikën e Dashurisë së Perëndisë: të fjalët e vogla në lidhje me frikën e ferrit
Udhëheqja e familjes Aristotelike
Përmbledhje e jetës së Aristotelit
Djallëzia(Herezia)
Nga bukuria e gjithësisë, përshkrimi i më të lartit
Dhuna e shenjtë edhe arsyeja e saj
_________________
Revenir en haut de page
Voir le profil de l'utilisateur Envoyer un message privé
DunpealInscrit le: 30 Mai 2008
Messages: 7529

MessagePosté le: Dim Oct 11, 2009 7:46 pm    Sujet du message: Répondre en citant

My advice is:

1. register following the link above;
2. translate in the appropriate forum (not here).

Wink
Revenir en haut de page
Voir le profil de l'utilisateur Envoyer un message privé
Montrer les messages depuis:   
Poster un nouveau sujet   Répondre au sujet    L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church Index du Forum -> Kisha e Arbërisë - L'Église d'Albanie - Church of the Kingdom of Albania Toutes les heures sont au format GMT + 2 Heures
Page 1 sur 1

 
Sauter vers:  
Vous ne pouvez pas poster de nouveaux sujets dans ce forum
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
Vous ne pouvez pas éditer vos messages dans ce forum
Vous ne pouvez pas supprimer vos messages dans ce forum
Vous ne pouvez pas voter dans les sondages de ce forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Traduction par : phpBB-fr.com