L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church Index du Forum L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church
Forum RP de l'Eglise Aristotelicienne du jeu en ligne RR
Forum RP for the Aristotelic Church of the RK online game
 
Lien fonctionnel : Le DogmeLien fonctionnel : Le Droit Canon
 FAQFAQ   RechercherRechercher   Liste des MembresListe des Membres   Groupes d'utilisateursGroupes d'utilisateurs   S'enregistrerS'enregistrer 
 ProfilProfil   Se connecter pour vérifier ses messages privésSe connecter pour vérifier ses messages privés   ConnexionConnexion 

[Dogma] Las 21 enseñanzas de Christos

 
Poster un nouveau sujet   Répondre au sujet    L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church Index du Forum -> La Iglesia Hispanica - L'Église des Royaumes Hispaniques - Church of the Hispanic Kingdoms -> Biblioteca Hispánica
Voir le sujet précédent :: Voir le sujet suivant  
Auteur Message
lmgandul



Inscrit le: 14 Aoû 2008
Messages: 886

MessagePosté le: Mar Aoû 10, 2010 11:29 pm    Sujet du message: [Dogma] Las 21 enseñanzas de Christos Répondre en citant

Citation:


Las 21 Enseñanzas de Christos

Aquí están anotadas las frases de Christos el Sabio, enseñadas por Samoht y transmitidas de generación en generación hasta nosotros.

Enseñanza 1:
“No hay más nobleza que la del alma, y es necesario que seáis nobles de corazón. Pero sabed que incluso así, seréis vulnerables, ya que la nobleza es a menudo ofendida por la mezquindad.”

Enseñanza 2: Los discípulos dijeron a Christos : “¡Maestro, estos marginados no nos aportan nada, y Aristóteles nos previene contra aquellos que huyen de la ciudad!”
Christos les respondió: “¡Discípulos! Vivid para los demás en lugar de prestar atención a aquellos que viven para vosotros. Es la ciudad la que debe acoger a los marginados, no los marginados los que deben ayudar a la ciudad.”

Enseñanza 3: Los discípulos preguntaban a Christos: “Maestro, después de que el Altísimo escogiera a Aristóteles para instruirnos, ¿por qué te elige ahora para hacer lo mismo? ¿acaso el mensaje de Aristóteles no estaba completo?”
A lo que Christos respondió: “Amigos míos, el alma está compuesta de dos partes: la comprensión y el conocimiento. Aristóteles vino para aportaros la comprensión, yo he venido para aportaros el conocimiento. Entre Aristóteles y yo existe la misma diferencia que entre convencer y persuadir.”

Enseñanza 4: En ocasiones, leyendo las manifestaciones metafísicas de Aristóteles, los discípulos se desanimaban. Entonces preguntaron: “Maestro, ¿hay algún motivo para usar el raciocinio?” A lo que Christos respondió: “La fe proporciona la verdad. Pero para comprenderla, es necesario usar la razón.”

Enseñanza 5: Y Christos dijo: “La razón y el misticismo unidos permiten comprender a Dios, cada uno de ellos se encuentra dentro de cada uno de nosotros. Deberéis encontrar el camino hacia el Altísimo inspirándoos en la razón de Aristóteles y en mi misticismo.”

Enseñanza 6: Pero Christos nos ponía en guardia : “La razón sin la adhesión del corazón es como una concha sin vida. Lo esencial está en otro lugar y Dios está por encima de las diferencias entre las partes.”

Enseñanza 7: Christos dijo: “El amor que sentimos por nuestros padres no se parece a aquel que profesamos a nuestro consorte, ni a la amistad que ofrecemos a nuestros amigos. Este amor se encuentra sin duda entre ambos, hecho de uno y de otro. Es de este modo que debemos amar a Dios.”

Enseñanza 8: En ocasiones, los discípulos se atiborraban de los manjares que les servían sus anfitriones. Después languidecían sobre las camas que les ofrecían. Finalmente, al día siguiente, ellos servían a esos mismo anfitriones trabajando para ellos. Pero Christos se preguntaba: “Nosotros comemos para vivir, dormimos para vivir, trabajamos para vivir ... pero ¿para qué vivimos?”

Enseñanza 9: A veces Christos nos aconsejaba: “Si para vosotros la vida no tiene sentido, entonces buscad amar la vida más que a su sentido. No esperéis a morir para comprender que habéis pasado por la vida de puntillas. Recordad, nacemos no sólo para morir, nacemos para vivir.”

Enseñanza 10: Y en cuanto a la actitud frente a lo que concierne a la vida diaria, Christos recalcaba: “No esperéis nada de la vida. No como los hastiados, sino como aquellos que saben que cada instante de la vida es un magnífico regalo.”

Enseñanza 11: Y cuando preguntábamos a Christos como podíamos encontrar la felicidad, el profeta respondía: “La felicidad reside en las cosas sencillas, y no en los razonamientos complicados que son propios de las personas infelices. Cómo ser feliz cuando uno se interroga sobre los complejos misterios que Dios ha creado y que no alcanzaremos a comprender mientras no lleguemos al sol.”

Enseñanza 12: “La luz del sol disipara entonces nuestro temores, nuestras dudas, nuestras angustias, nuestras preguntas, nuestra penas y nuestras tristezas. Su calor nos aliviará de las incomodidades y del frío.”

Enseñanza 13: Sobre el amor, Christos acostumbraba a decir: “El amor es un hijo bohemio que nunca, nunca conoció reglas.” Un día, uno de sus discípulos, enamorado de una hermosa campesina, se vio rechazado por ella... entonces Christos le dijo: “El amor es un “hijo deseado” que nunca, nunca conoció reglas.”

Enseñanza 14: A los mercaderes que venía a contradecirle Christos les respondió: “Creed en Dios, ya que fuera de Dios y de la religión no existe la verdad, no existen los valores, no se encuentra sentido a nada, nada existe fuera de Dios. Y sin embargo su existencia es gratuita, así que, creed en Él y dejad de fastidiarme.”

Enseñanza 15: A los hombres que se peleaban, Christos les dijo: “Pero vais a amaros los unos a los otros, ¡en el nombre de Dios!”

Enseñanza 16: Cuando hablaba de la vida, Christos se exaltaba: “Densidad de densidades, todo es densidad.” O: “Un hombre vale más que todo lo que a hecho, ya sea bueno o malo”, o incluso: “Una vida no vale nada, nada, pero para mí cuando tengo entre mis manos asombradas la dos manitas de mi amigo, entonces yo digo ¡nada, nada vale una vida!”

Enseñanza 17: Ilegible

Enseñanza 18: A aquellos a los que el Altísimo parece inaccesible, incluso después de las manifestaciones de Aristóteles, Christos les decía: “Para aproximarse a Dios y a la comprensión del universo, el arte es para vosotros un medio más seguro que la razón o la filosofía. Imaginad un cuerpo en putrefacción, los intestinos supurantes, los ojos devorados por la carroña, la carne despedazada ... y decios que ese cuerpo ha sido capaz de amar, de pensar, de sentir, de hacer el amor, de llorar ... pero también de componer música, pintar frescos, escribir poemas ... capaz de realizar tantas obras de las que aún podemos disfrutar hoy.”

Enseñanza 19: Christos decía. “Si os preguntáis, ¿Quién soy? ¿de dónde vengo? ¿a dónde voy? Entonces podéis responderos a vosotros mismos: Yo soy yo, vengo de mi casa y a ella vuelvo.

Enseñanza 20: A menudo, manteniéndose como una cerilla, Christos nos confiaba: “En el corazón del reprimido reside a menudo nuestra coherencia.”

Enseñanza 21: “No os fiéis de las creencias descarriadas, amigos míos ... ya que los heréticos son como las hormigas, siempre vuelven.”


Traducción por Griko
Revisión por Silencioso

_________________
Revenir en haut de page
Voir le profil de l'utilisateur Envoyer un message privé Envoyer un e-mail
cuartetero



Inscrit le: 12 Mar 2008
Messages: 1115

MessagePosté le: Lun Jan 10, 2011 3:00 pm    Sujet du message: Répondre en citant

Citation:


Les 21 Ensenyances de Christós

Aquí estan anotades las frases de Christós el Savi, ensenyades por Samoht y transmeses de generació en generació fins a nosaltres.

Ensenyança 1: “No hi ha més noblesa que la de l’ànima i cal que sigueu nobles de cor. Però cal també que sapigueu que, fins i tot així, sereu vulnerables, ja que la noblesa generalment és ofesa per la mesquinesa.”

Ensenyança 2: Els deixebles van dir a Christós: “Mestre, aquest marginats no ens aporten res i Aristòtil ens prevé contra aquells qui fugen de la ciutat” A això, Christós respongué: “Deixebles! Viviu per a la resta en lloc de atendre aquells qui viuen per a vosaltres. És la ciutat la que ha d’acollir als marginats, no els marginats els qui han d’ajudar la ciutat.”

Ensenyança 3: Els deixebles preguntaren a Christós “Mestre, després que l’Altíssim escollís a Aristòtil per a instruir-nos, per què t’escull ara per fer el mateix? És que el missatge aristotèlic no estava complert?”
Preguntes a les quals respongué: “Amics meus, l’ànima està composta de dos parts: la comprensió i el coneixement. Aristòtil va venir per aportar-vos la comprensió; jo he vingut pel coneixement. Entre Aristòtil i jo existeix la mateixa diferència que entre convèncer i persuadir.”

Ensenyança 4: En ocasions, llegint les manifestacions metafísiques d’Aristòtil, els deixebles es desanimaven. Aleshores preguntaven: “Mestre, hi ha algun motiu per usar el raciocini?” I Cristhós responia: “ La fe proporciona la veritat. Però per a entendre-la, cal emprar la raó”

Ensenyança 5: I Christós digué: “La raó i el misticisme units permeten comprendre a Déu, cada un d’ells es troba dins de cada un de nosaltres. Hauríeu de trobar camí cap a l’Altíssim inspirant-vos en la raó d’Aristòtil i en el meu misticisme.”

Ensenyança 6: Però Christós ens posava alerta: “La raó sense l’adhesió del cor és com una cloïssa sense vida. El més essencial és en un altre lloc i Déu està per sobre de les diferencies entre les parts.”

Ensenyança 7: Christós digué: “L’amor que sentim per als nostres pares no s’hi assembla gens al que em de professar al nostre consort, no a l’amistat que oferim als nostres amics. Aquest amor es troba sens dubte entre ambdós, fet d’un i l’altre. És d’aquesta manera que hem d’estimar a Déu.”

Ensenyança 8: En certes ocasions, els deixebles s’afartaven dels menjars que els servien els seus amfitrions. Després feien el gandul sobre els llits que se’ls oferien. Finalment, al dia següent, ells servien a aquells mateixos amfitrions treballant per a ells. Però Christós es preguntava: “Nosaltres mengem per a viure, dormim per a viure, treballem per a viure...però, per a què vivim?”

Ensenyança 9: A vegades, Christós ens aconsellava: ” Si per a vosaltres la vida no té cap mena de sentit, aleshores busqueu l’estimar la vida més que al seu sentit. No espereu a morir per a comprendre que heu passat per la vida de puntetes. Recordeu, naixem ni només per a morir, ans naixem per a viure.”
Ensenyança 10: I en quant l’actitud davant el que concerneix a la vida diària, Christós recalcava: “ No espereu res de la vida. No com els fustigats, sinó com aquells que saben que cada instant de la vida és un magnífic regal.”

Ensenyança 11: I quan preguntàvem a Christós com podíem trobar la felicitat, el profeta responia: “La felicitat resideix en les coses senzilles i no en els raonaments complicats que són propis de persones infelices. Com ser feliç quan un s’interroga sobre els complexes misteris que Déu ha creat i que no arribarem a comprendre mentre no arribem al Sol...”

Ensenyança 12: “La llum del Sol dissiparà aleshores els nostres temors, els nostres dubtes, les nostres angoixes, les nostres preguntes, les nostres penes i les nostres penes. La seva calor ens alleugerirà de les incomoditats i del fred”.

Ensenyança 13: Sobre l’amor, Christós acostumava a dir: “L’amor és un fill bohemi que mai no ha conegut les normes.” Un dia, un dels seus deixebles, enamorat d’una bella camperola i es va veure rebutjat. Aleshores Christós li digué: “ L’amor és un “fill desitjat” que mai no va conèixer les normes.”

Ensenyança 14: Als mercaders que anaven a contradir a Christós, ell els respongué: “Creieu en Déu, ja que fora d’ell i de la religió no existeix la veritat, ni els valors, ni es troba el sentit a res; res existeix fora de Déu. I, no obstant això, la seva existència és gratuïta, així que, creieu en Ell i deixeu de fastiguejar-me.”

Ensenyança 15: Als homes que es barallaven, Christós els digué: “ Us estimareu els uns als altres, en nom de Déu!”

Ensenyança 16: Quan parlava de la vida, Christós s’exaltava: “ Densitat de densitats, tot és densitat.” O: “Un home val més que tot el que ha fet, ja sigui bo o dolent”, i fins i tot: “ Una vida no val res de res, però per a mi, quan tinc entre les meves mans les dos mans d’un amic, aleshores jo dic ¡Res no val més que una vida!”

Ensenyança 17: Il•legible

Ensenyança 18: A aquells als qui l’Altíssim sembla inaccessible, inclús després de les manifestacions d’Aristòtil, Christós els deia: “ Per aproximar-se a Déu i a la comprensió de l’univers, l’art és per a vosaltres un mitjà més segur que la raó o la filosofia. Imagineu un cos en putrefacció, els intestins supurant, els ulls devorats per la carronya, la carn esbocinada...i dieu-vos que aquell cos ha estat capaç d’estimar, de pensar, de sentir, de fer l’amor, de plorar...però també de composar musica, pintar frescs, escriure poemes...capaç de realitzar tantes obres de les que encara en podem gaudir avui.”

Ensenyança 19: Christós deia “ si os pregunteu, qui sóc? D’on vinc? A on vaig? Aleshores us podeu respondre a vosaltres mateixos: Jo sóc jo, vinc de casa meva i a ella torno.”

Ensenyança 20: Sovint, mantenint-se com un llumí, Christós ens confiava: “En el cor del reprimit resideix, sovint, la nostra coherència.”

Ensenyança 21: “No us en refieu de les creences descarrilades, amics meus...ja que els heretges són com les formigues, sempre tornen.”

Traduït per Ignius de Muntaner

_________________
Cuartetero Ortiz de Rozas Teólogo de la Iglesia Aristotélica, Universal y Romana
Revenir en haut de page
Voir le profil de l'utilisateur Envoyer un message privé
Montrer les messages depuis:   
Poster un nouveau sujet   Répondre au sujet    L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church Index du Forum -> La Iglesia Hispanica - L'Église des Royaumes Hispaniques - Church of the Hispanic Kingdoms -> Biblioteca Hispánica Toutes les heures sont au format GMT + 2 Heures
Page 1 sur 1

 
Sauter vers:  
Vous ne pouvez pas poster de nouveaux sujets dans ce forum
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
Vous ne pouvez pas éditer vos messages dans ce forum
Vous ne pouvez pas supprimer vos messages dans ce forum
Vous ne pouvez pas voter dans les sondages de ce forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Traduction par : phpBB-fr.com