L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church Index du Forum L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church
Forum RP de l'Eglise Aristotelicienne du jeu en ligne RR
Forum RP for the Aristotelic Church of the RK online game
 
Lien fonctionnel : Le DogmeLien fonctionnel : Le Droit Canon
 FAQFAQ   RechercherRechercher   Liste des MembresListe des Membres   Groupes d'utilisateursGroupes d'utilisateurs   S'enregistrerS'enregistrer 
 ProfilProfil   Se connecter pour vérifier ses messages privésSe connecter pour vérifier ses messages privés   ConnexionConnexion 

[SW] Inledning - De Ecclesiae Dei fondis

 
Poster un nouveau sujet   Répondre au sujet    L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church Index du Forum -> La Bibliothčque Romaine - The Roman Library - Die Römische Bibliothek - La Biblioteca Romana -> Le Droit Canon - The Canonic Law
Voir le sujet précédent :: Voir le sujet suivant  
Auteur Message
Arnault d'AzayesInscrit le: 08 Mar 2011
Messages: 16134

MessagePosté le: Dim Aoű 10, 2014 1:53 pm    Sujet du message: [SW] Inledning - De Ecclesiae Dei fondis Répondre en citant

Citation:


  ........
  De Ecclesiae Dei fondis
  Pĺvelig bulla « Guds kyrkas fundament ».  Inledning : Den Heliga Allmänliga och Romerska Aristoteliska Kyrkans dogmer, samt lagar som styr dess medlemmar.  Del I : Guds kyrkas fundament och doktriner

  Artikel 1 : Den Aristoteliska Kyrkan är den Ende, Unika Själv och Den Allsmäktiges instution.

  Artikel 2 : Den Aristoteliska Kyrkan är den ende innehavaren av den Gudomliga Sanningen och Den Sanna Tron. Den bebos av den gudomliga handlingen och är det organ genom vilket Den Allsmäktiges vilja uttrycks pĺ jorden och ĺt de troendes samfund.

  Artikel 3 : Den Aristoteliska Kyrkan har fĺtt sitt namn efter profeten Aristotle som var den första som visade den gudomliga sanningen. Den grundades av Christos.

  Artikel 4 : Som en allmänlig och gudomlig andlig institution bestĺr dess uppdrag i att sprida Aristotelismen till människor och nationer för att visa dem vägen till det Solariska Paradiset.

  Artikel 5 : Det finns inga andra profeter än Aristotle och Christos. Symbiosen i deras uppenbarande av det gudomliga meddelandet är perfekt och oföränderlig. Deras meddelanden är kompletterande och oumbärliga för förstĺendet av andra och den Aristoteliska tron.

  Artikel 6 : Den Aristoteliska Kyrkans dogmer är grundad pĺ texter frĺn böckerna och representerar de oförytterliga och nödvändiga troernas kärna. (1)

  Notera att "texter frĺn böckerna" syftar pĺ dessa i Dygdernas Bok och helgonens dogmatiska texter och skrifter.

  Artikel 7 : Endast ett särskilt rĺd, som bestĺr av alla Aristotelismens biskopar, kan ändra, modifiera eller förfina en dogm.

  Artikel 8 : Dygdernas Bok bestĺr av de Aristoteliska myterna och Aristotles, Christos och ärkeänglarnas levnadsbeskrivningar. Dessa är heliga texter och utgör Den Aristoteliska Trons grund. Deras värde är dogmatiskt.

  Artikel 9 : Den Aristoteliska Kyrkans doktriner utgör ramen för Den Aristoteliska Tron. Stadgade av kyrkans teologer och doktorer har de ett dogmatiskt värde.

  Artikel 10 : Helgonens skrifter utgör ett ramverk ĺt Den Aristoteliska Kyrkans doktriner. Dessa är undervisningen frĺn vĺra trons föregĺngare, de som levde enligt de Aristoteliska dygderna pĺ ett heroiskt vis i en ännu större intimitet till Gud. De är kyrkans levande och ständigt förnyande traditioner, upplysandes de heliga mysterierna uppenbarade av profeterna.

  Artikel 11 : Helgonbiografiernas bok är en kodex av historiska biografier över helgonen, dess uppgift är att tjäna till världens andliga och sociala upphöjning genom exempel pĺ mĺnga människors liv som förde nämnda människor till solen genom deras heroiska tro och dygdighet under deras egen tid.

  Artikel 12 : Eftersom varje människa är ett av Guds barn sĺ skall ingen segregation grundad pĺ annat än tro, dygdighet och meriter äga rum inom Den Aristoteliska Kyrkan.

  Artikel 13 : En välsignad är en död Aristotelian som har beatificerats av Den Heliga Kyrkan pĺ grund av dennes exemplariska och dygdliga liv och som därigenom är värdig att vara en social och andlig förebild ĺt alla Aristotelianer.

   - Artikel 13 a : De regler och procedurer som leder till beatificering är nedtecknade i Den Kanoniska Lagen för kongregationen för salig- och helgonförklaringar.

  Artikel 14 : Ett helgon är en välsignad som kanoniserats av Den Heliga Kyrkan eftersom dennes liv varit ännu mer exemplariskt och dygdigt än de välsignades, och som sĺlunda förtjänar att vara ett socialt och andligt föredöme ĺt det Aristoteliska samfundet.

   - Artikel 14 a : De regler och procedurer som leder till kanonisering är nedtecknade i Den Kanonisa Lagen för kongregationen för salig- och helgonförklaringar.

  Artikel 15 : Kyrkans fäder är Den Aristoteliska Kyrkans grundare under dess barndom och vid tiden för trons förnyelse under de välsignade fader Nicolas V och Eugene V:s ämbetstid.

  Artikel 16 : Kyrkans doktorer är eminenta teologer eller kanonister som har skapat eller arbetat pĺ doktrinska, dogmatiska eller kanoniska texter av stor betydelse.

  Artikel 17 : Heterodoxi är en handling som bryter mot de Aristoteliska dogmerna, mot doktrinerna nedtecknade i Den Heliga Kyrkans Kanoniska Lag, skadlig för de troendes gemenskap och Guds heliga institution genom framkallandet av villfarelser i sinnet hos Den Högstes barn.

  Artikel 18 : De fyra heterodoxierna är: kätteri, schism, hedendom och ateism.

  Artikel 19 : Heredoxierna döms av Den Heliga Inkvisitionen inom dennes gränser.

  Artikel 20 : Den Aristoteliska Kyrkan skiljer pĺ tvĺ sorters ĺtal, ställningar och aktiviteter för dess medlemmar. Dessa skillnaders beskaffenhet kan vara antingen In Gratebus (Gracerna) eller Res parend (Saker som kommer fram).

   - Artikel 20 a : In Gratebus omgrupperar saker som existerar genom Skaparens nĺd. Den korrekta förkortning som tillämpas i Den Kanoniska Lagen är IG.

   - Artikel 20 b : Res Parendo omgrupperar saker som kommer fram av sig själva och ändĺ har sin källa i skapelsen. Den korrekta förkortningen som används i Den Kanoniska Lagen är RP.


  (1) Det exemplar av Dygdernas Bok som finns tillgängligt i Roms bibliotek är ej komplett dĺ det är en översättning. Den ursprungliga texten finns i Roms hemliga arkiv, teologerna i kongregationen för salig- och helgonförklaringar arbetar med att avsluta översättningen.  Kanonisk text om Guds kyrkas fundament,
  Given och godkänd i Rom av det heliga kollegiet under den helige fader Eugene V:s ämbetstid, den tionde dagen i april, fredagen, den helige Nicolaides dag, nĺdens ĺr MCDLVII.

  Först publicerad av den hädangĺngne Hans Eminens Jeandalf den elfte dagen i februari, söndagen, ĺr MCDLV; omprövad, stämplad och ĺterutsläppt av Hans Eminens Aaron av Nagan, kardinal camerlengo, den trettonde dagen i april, annandag pĺsk, nĺdens ĺr MCDLVII.
Översättning : Htgh0
_________________

Mort des cardinaux von Frayner et d'Azayes
Revenir en haut de page
Voir le profil de l'utilisateur Envoyer un message privé MSN Messenger
Montrer les messages depuis:   
Poster un nouveau sujet   Répondre au sujet    L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church Index du Forum -> La Bibliothčque Romaine - The Roman Library - Die Römische Bibliothek - La Biblioteca Romana -> Le Droit Canon - The Canonic Law Toutes les heures sont au format GMT + 2 Heures
Page 1 sur 1

 
Sauter vers:  
Vous ne pouvez pas poster de nouveaux sujets dans ce forum
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
Vous ne pouvez pas éditer vos messages dans ce forum
Vous ne pouvez pas supprimer vos messages dans ce forum
Vous ne pouvez pas voter dans les sondages de ce forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Traduction par : phpBB-fr.com