L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church Index du Forum L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church
Forum RP de l'Eglise Aristotelicienne du jeu en ligne RR
Forum RP for the Aristotelic Church of the RK online game
 
Lien fonctionnel : Le DogmeLien fonctionnel : Le Droit Canon
 FAQFAQ   RechercherRechercher   Liste des MembresListe des Membres   Groupes d'utilisateursGroupes d'utilisateurs   S'enregistrerS'enregistrer 
 ProfilProfil   Se connecter pour vérifier ses messages privésSe connecter pour vérifier ses messages privés   ConnexionConnexion 

4.I. rész: Általános szabályok és hatáskör

 
Poster un nouveau sujet   Répondre au sujet    L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church Index du Forum -> La Bibliothčque Romaine - The Roman Library - Die Römische Bibliothek - La Biblioteca Romana -> Le Droit Canon - The Canonic Law
Voir le sujet précédent :: Voir le sujet suivant  
Auteur Message
PolicarpoInscrit le: 16 Avr 2013
Messages: 1334

MessagePosté le: Dim Déc 09, 2018 1:07 am    Sujet du message: 4.I. rész: Általános szabályok és hatáskör Répondre en citant

Citation:


  ........
  In medio stat Virtus
  Apostoli konstitúció - "Az erény áll a középpontban"


  4. Könyv : Egyházi Bíróság  I. rész: Általános szabályok és hatáskör


  Általános szabályok

  1. cikkely: Az egyházi bíróság a Szent Inkvizíció Kongregációjának fennhatósága alá tartozik, mely római dikasztériumot a Bíboros-Kancellár Főinkvizítor vezeti.

  2. cikkely: Az Egyházi Bíróság a királyságok igazságszolgáltatásának általános részét képezi, működése összhangban van a ["Bírói Charta"] erkölcsi előírásaival, de mindezeket a helyzetének és küldetésének figyelembevételével alkalmazza.

  Hatáskör

  3. cikkely: Az Egyházi Bíróság jár el minden az Egyetemes Római Arisztotelészi Egyház dogmáit, doktrínáit és a Kánonjogot sértő ügyben. Döntést hoz az elé került cselekedetek ortodoxiájáról.

  4. cikkely: Az Egyházi Bíróság joghatósága addig ér el, mint Arisztotelész árnyéka és kiterjed az ismert világ minden egyházközségére.

  5. cikkely: Minden személy lehet felperes, alperes vagy tanú, kivéve ha az illetékes hatóság más döntést hoz.

  6. cikkely: A jogforrások alkalmazásakor az Egyházi Bíróság az alábbi sorrendet használja, melyben minden jogforrás az azt követő felett áll:
  - Arisztotelészi dogma
  - Doktrína
  - Kánon jog
  - Az egyház megfelelő hatóságai által jóváhagyott megállapodások, szerződések, konkordátumok
  - Jogtudományi szokás
  - Bevett gyakorlat

  Bíróságok és forrásaik

  7. cikkely: Az egyházi bíróság magában foglalja a Rendes Bíróságot és a Rendkívüli, más néven "Különös" Bíróságot.

  8. cikkely: Az Egyházi Bíróság hat szintből áll:
  - A Püspöki Hivatal
  - Az Apostoli Penitenciária
  - Az Inkvizíciós Törvényszék
  - A Rota Romana Törvényszék
  - Az Apostoli Signatura Törvényszéke
  - A Pápai Törvényszék

  9. cikkely: A Rendes bíróság a hívek számára elsőfokon a Püspöki Hivatal; a klérus számára pedig az Apostoli Penitenciária. A Rendes Bíróság másodfokon mind a hívők mind a klérus számára a Rota Romana Törvényszéken jár el.

  10. cikkely: A Rendkívüli Bíróság elsőfokon az Inkvizíciós Törvényszék, másodfokon az Apostoli Signatura Fellebbviteli Törvényszéke.

  11. cikkely: A bíborosok ügyeiben, jellegüktől és státuszuktól függetlenül elsőfokon kizárólagosan a Pápai Törvényszék jár el és nincs fellebbezési lehetőség Rendes Bíróságként; Rendkívüli Bíróságként pedig az Apostoli Signatura Fellebbviteli Törvényszéke és nincs fellebbezési lehetőség.

  Kánonjogi szöveg az Egyházi Bíróságról,
  Létrehozva és jóváhagyva Rómában a Szent Kollégium által, Őszentsége V. Ince pápasága alatt, vasárnap, január 5-én az Úr MCDLVIII. évében.

  Először közzétette Őeminenciája a néhai Nico testvér csütörtökön, augusztus 3-án, az Úr MCDLIV évében; felülvizsgálta, pecsétjével látta el és ismét közzétette Őeminenciája Aaron Nagan, Bíboros-kancellár és a Szent Kollégium dékánja pénteken, március 19. napján, az Úr MCDLVIII. évében; felülvizsgálta, pecsétjével látta el és ismét közzétette Őeminenciája Aaron Nagan, a Szentszék Főkancellárja és a Szent Kollégium dékánja, november 17. napján, kedden, az Úr MCDLXIII. évében.

_________________
His Excellency the Most Reverend Monsignor Prof. Dr. theol. Policarpo von Wittelsbach
Bishop of Regensburg
Archabbot of the Abbey of Heiligenbronn
German archivist for the Roman registers of Sacraments
Revenir en haut de page
Voir le profil de l'utilisateur Envoyer un message privé
Montrer les messages depuis:   
Poster un nouveau sujet   Répondre au sujet    L'Eglise Aristotelicienne Romaine The Roman and Aristotelic Church Index du Forum -> La Bibliothčque Romaine - The Roman Library - Die Römische Bibliothek - La Biblioteca Romana -> Le Droit Canon - The Canonic Law Toutes les heures sont au format GMT + 2 Heures
Page 1 sur 1

 
Sauter vers:  
Vous ne pouvez pas poster de nouveaux sujets dans ce forum
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
Vous ne pouvez pas éditer vos messages dans ce forum
Vous ne pouvez pas supprimer vos messages dans ce forum
Vous ne pouvez pas voter dans les sondages de ce forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Traduction par : phpBB-fr.com